Мы на других ресурсах:
Вконтакте
Facebook
instagram
Telegram
Сайт

Автор Тема: Rekomendacijos pradedantiesiems savarankiškai mokytis gimnastiką  (Прочитано 1658 раз)

Tatiana Strelkove

  • Ведущая группы
  • Постоялец
  • ***
  • Сообщений: 150
  • сказали спасибо: 5
    • Просмотр профиля
1. Gimnastika ,,Žvaigždės gimimas" yra asmeninė, privačiai namų aplinkai skirta praktika ir praktikuoti ją geriausia namie, vienai, kai nieko nėra šalia (visai nieko - nei vyro, nei vaikų, nei augintinių). Į grupinį užsiėmimą ir seminarą verta ateiti tam, kad jus išmokintų taisyklingai atlikti pratimus, pataisytų atlikimo techniką, tačiau pagrindinė praktika vyksta namie.
2. Darykite 3, 5, 7 arba 9 pratimus 3-4 kartus per savaitę. Orientuokitės pagal savo jausmus. Įprastai rekomenduojama daryti 7 pratimus 3-4 kartus per savaitę. Negalima ir nerekomenduojama iš karto daryti visų 27 pratimų.
3. Pasirinkite savo pratimų kompleksą pratimų kortelių pagalba, pvz., jeigu renkatės 7 pratimų kompleksą – pasirinkite po 2 pratimus iš kiekvieno pasaulio ir vieną iš bet kurių likusių kortelių (bet kurio pasaulio). (Gimnastikoje iš viso yra 27 pratimai, kurie skirstomi į 3 grupes: viršutinio, vidurinio ir apatinio pasaulių pratimai) Kompleksą taip pat galite automatiškai pasirinkti čia: http://gimnastika-zvezda.com/complex/
4. Kompleksui (pasirinktai pratimų grupei) įsisavinti rekomenduojama jį daryti mėnesį laiko, o kitam mėnesiui – išsitraukti kitą ir t.t.
5. Kiekvienas pratimas gali būti kartojamas 1-2 kartus. Daugiau kartojimų nereikia.
6. Nesvarbu, kada jūs darote pratimus -ryte, po pietų ar vakare - tai jūsų pasirinkimas.
7. Kvėpavimas gimnastikos metu laisvas.
8. Svarbu daryti pratimus be liemenėlės.
9. Visos praktikos metu yra labai svarbu atpalaiduoti pilvą ir tarpukojį.
10. Gimnastiką rekomenduojama daryti ant kietų grindų ir basomis. Minkštas kilimas netinka užsiėmimams.
11. Gimnastika turėtų būti daroma lėtai, susitelkus į save, tuomet praktika suteiks maksimalų efektą.
12. Praktikos pabaigoje reikia padaryti „išmetimą“ - tai vizualizacijos pratimas, kuris atliekamas stovint viename iš pagrindinių padėčių. Jūs užsimerkite ir įsivaizduojate, kaip per jus praeina energijos srautas ir išeina pro tarpukojį. Vizualizacijos pratimą pakanka daryti 10-20-30 sekundžių, kam norisi ilgiau, gali tęsti ilgiau.
13. Kas turi galimybę daryti gimnastika gamtoje - verta pabandyti.
14. Ir svarbiausia rekomendacija - daryti gimnastiką su malonumu!